jídlo - kurzy

Hlavním cílem našeho stravovacího režimu je jeho optimalizace s cirkadiánním rytmem našeho těla. Víme-li  co se děje s naším tělem, pokud jíme ve špatný čas, život je mnohem jednodušší. Když bychom například jedli v době, kdy náš mozek nevyslal žádný signál žaludku, aby připravil žaludeční šťávy ke zpracování potravy, naše tělo by jídlo nepřijalo. Tělo by muselo přestat se vším, co má právě dělat a přepne se na nouzový režim. Druhou možností je stravu ignorovat, ale ta pak zůstane několik hodin nestrávena. Tělo však většinou zastaví běžné aktivity včetně detoxikace a ukládání energie.

Stejně tak všechny ostatní orgány našeho těla zaznamenají nečekaný přísun stravy a jsou zmatené. Jejich vnitřní hodiny si pomyslí, že se pletou a že je jiná hodina dne. Aby dohnaly ztracený čas, začnou se hodiny v těchto orgánech zrychlovat. Cirkadiánní hodiny ale mají mnoho pohyblivých částí a tak není snadné hodiny obratem zrychlit a uvést všechno do harmonie. Touto opakovanou činností může dojít až k poškození našich vnitřních orgánů. Abychom tomuto stavu předešli, je dobré o jídle a jeho vztahu k cirkadiánnímu rytmu něco vědět a respektovat. Naše tělo se nám za to odmění pevným zdravím. 

Dnes už víme, že máme své zdraví pevně ve vlastních rukou a jsme za něj zodpovědní. Věříme, že to samé se podaří i vám.